2021-10-23 13:39:48• hírek • Bede Emőke

Egy hét alatt több mint 300 szatmári kérelmezte a fűtéstámogatást

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság emlékezteti a szatmáriakat, hogy a fűtés- és energiatámogatásra vonatkozó kérelmeket, illetve a saját felelősségre kitöltött nyilatkozatot a következő hét során is le lehet adni. Az intézmény Ilisesti utca 4. szám alatti székhelyén hétfőtől csütörtökig 8:30 és 13:30 között várják az igénylőket.

A DAS tájékoztatása szerint az első héten 364 szatmári adta le a fűtéstámogatásra vonatkozó kérelmét. Ezek közül 345-en gázzal való fűtéshez, 8-an villanyáramos melegítéshez, 11-en pedig fával való tüzeléshez igényeltek támogatást.


A novemberi pályázatok leadására október 30-ig van lehetőség, hétfőtől csütörtökig 8:30 és 13:30 között a Szociális Igazgatóság Ilisesti utcai székhelyén. Az idei évtől változott az eddigi maximális jövedelemhatár, a küszöbérték családok esetén személyenként 1.386 lej, egyedülálló személyek esetében pedig 2.053 lej. A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók igényelhetnek támogatást.


A támogatásban részesülő pályázók bármilyen a család összetételében, vagy a havi jövedelem esetében történő változás esetében kötelesek arról 5 napon belül értesíteni az igazgatóságot. Bővebb információk a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal (www.primariasm.ro) vagy a Szociális Igazgatóság (www.dassatumare.ro) honlapjain.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: